Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Contact Info
Email: erofouzou[at]hna[dot]gr
Τηλέφωνο: 210 45 81 313
Γραφείο: Δ-213-Α , 1ος Όροφος Κτιρίου Διδακτηρίων
ΔΡ. ΡΟΦΟΥΖΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ
Επίκουρη Καθηγήτρια, Συντονίστρια Ξένων Γλωσσών, Μέλος ΔΕΠ
Πτυχίο Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1997
Διδακτορικό Δίπλωμα στη Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2005

Η Αιμιλία Ροφούζου είναι επίκουρη καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και συντονίστρια όλων των ξένων γλωσσών στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Από το 2005, είναι επίσης, εξωτερική εξετάστρια Γερμανικής Γλώσσας στη Σχολή Ξένων Γλωσσών του Κ.Ε. ΠΑΛΑΣΚΑΣ.

Παράλληλα, από το 2017 διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο οποίο από το 2020 είναι και μέλος της τριμελούς Ακαδημαϊκής Επιτροπής Εποπτείας του ΜΠΣ «Διδακτική της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας». Πιο συγκεκριμένα, έχει διδάξει στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών «Διδακτική της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας», «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» και «Εκπαίδευση και τεχνολογίες σε συστήματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας και μάθησης – Επιστήμες της Αγωγής», καθώς και στο Πτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό». Από το 2017 έχει επιβλέψει ή συνεπιβλέψει 121 Μεταπτυχιακές Διπλωματικές Εργασίες στο ΕΑΠ.

Διδακτικό έργο είχε αναλάβει στο παρελθόν και στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Σπούδασε στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2005 ολοκλήρωσε στο ίδιο Τμήμα τη διδακτορική της διατριβή με θέμα: «Οι πολιτιστικές και επιστημονικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία στην περίοδο 1949-1989».

Στα πλαίσια της επιστημονικής και ερευνητικής της εργασίας είναι μέλος επιτροπών επιστημονικών περιοδικών και συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, έχει ολοκληρώσει 4 διδακτικά εγχειρίδια για τη ΣΝΔ και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 50 άρθρα στα επιστημονικά πεδία της Διδακτικής της Γερμανικής Γλώσσας ως ξένης/δεύτερης γλώσσας (DaF/DaZ), της ανοιχτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, της Στρατιωτικής Ορολογίας, της Διδακτικής της Ναυτικής Ορολογίας και της (Εξωτερικής) Πολιτιστικής Πολιτικής Ελλάδας, Κύπρου, Γερμανίας.